Професионален провајдер на SMT решенија

Решете ги сите прашања што ги имате за SMT
head_banner

Како да се подобри ефикасноста на рерната за рефлора?

рерната за обновување

 

Пред сè, со цел да се подобри ефикасноста наопрема за повторно лемење, мора да започнеме со самата опрема за да обезбедиме нормално функционирање на опремата.Нормалната работа на опремата за повторно лемење не само што бара барања за изведба на самата опрема, туку бара и одржување на опремата да биде поставена.Затоа, претпријатијата треба редовно да ја проверуваат опремата за повторно лемење, навреме да најдат дефекти на опремата и да вршат поправки и одржување навреме за да обезбедат нормално функционирање на опремата.

Второ, за да се подобри ефикасноста на опремата за повторно лемење, мора да обрнеме внимание и на обуката за вештини на операторите.Работењето на опремата за повторно лемење бара од операторот да има одредени вештини.Само кога операторот има добри вештини може ефективно да се подобри ефикасноста на опремата.Затоа, претпријатијата треба да спроведуваат обука за вештини за операторите на редовна основа за да го подобрат нивото на вештини на операторите и на тој начин да ја подобрат ефикасноста на користењето на опремата.

Дополнително, со цел да се подобри ефикасноста на опремата за лемење со повторно проток, мора да обрнеме внимание и на управувањето со животната средина на опремата.Работното опкружување на опремата за лемење со повторно проток е релативно строго.Ако околината не е на ниво на стандард, тоа ќе влијае на ефикасноста на опремата.Затоа, претпријатијата треба да го зајакнат управувањето со околината што ја користи опремата за повторно лемење за да се осигура дека околината ги исполнува барањата, а со тоа да се подобри ефикасноста на употребата на опремата.

Конечно, за да се подобри ефикасноста на опремата за повторно лемење, мора да обрнеме внимание и на организацијата и управувањето со опремата.Употребата на опрема за повторно лемење бара добро организациско управување.Ако организациското управување не е поставено, тоа ќе влијае на ефикасноста на користењето на опремата.Затоа, претпријатијата треба да ја зајакнат организацијата и управувањето со опремата за повторно лемење за да се обезбеди нормална употреба на опремата, а со тоа да се подобри ефикасноста на употребата на опремата.

Накратко, за да се подобри ефикасноста на опремата за повторно лемење, неопходно е да се започне со самата опрема, вештините на операторот, околината на опремата и организацијата и управувањето со опремата за да се обезбеди нормална употреба на опремата, а со тоа да се подобри ефикасноста на опремата.Само кога претпријатијата можат да го сторат тоа, тие можат ефикасно да ја подобрат ефикасноста на употребата на опремата за лемење со повторно проток, а со тоа да ја подобрат производната ефикасност на претпријатијата и да постигнат одржлив развој на претпријатијата.

 


Време на објавување: мај-11-2023 година