Profesjonell SMT-løsningsleverandør

Løs eventuelle spørsmål du har om SMT
head_banner

Hvordan fungerer den moderne lodde-reflow-ovnen?

For å kunne lodde overflatemonterte komponenter til et kretskort, bør varmen overføres til loddelegeringspastaen til temperaturen når et smeltepunkt (217 °C for SAC305 blyfri loddemetall).Den flytende legeringen vil smelte sammen med PCB-kobberputer og bli en eutektisk legeringsblanding.En solid loddeforbindelse vil bli dannet etter at den er avkjølt under smeltepunktet.

Det er tre måter å overføre varme fra varmekilde til oppvarmede gjenstander.

  1. Ledning: Termisk ledning overføres direkte gjennom et stoff når det er en temperaturforskjell mellom tilstøtende områder, uten bevegelse av materialet.Det oppstår når to gjenstander ved forskjellige temperaturer er i kontakt med hverandre.Varme strømmer fra den varmere til den kjøligere gjenstanden til de begge har samme temperatur.
  2. Stråling: Varmeoverføring gjennom stråling skjer i form av elektromagnetiske bølger hovedsakelig i det infrarøde området.Stråling er en metode for varmeoverføring som ikke er avhengig av kontakt mellom varmekilden og det oppvarmede objektet.Begrensningen for stråling er at svart kropp vil absorbere mer varme enn hvit kropp.
  3. Konveksjon: Varmekonveksjon er overføring av varme fra ett sted til et annet ved bevegelse av væsker som luft eller dampgass.Det er også en kontaktløs metode for å overføre varme også.Ovn fungerer

Den moderne loddetinnreflow ovnbruke begrepene stråling og konveksjon kombinert.Varme sendes ut av keramiske varmeelementer med infrarød stråling, men den leverer den ikke direkte til et PCB.Varmen overføres først til en varmeregulator for å jevne ut varmeeffekten.En konveksjonsvifte vil blåse den varme luften til et indre kammer.Mål-PCB-boksen vil få varmekonsistens hvor som helst.

 


Innleggstid: Jul-07-2022