Fa'apolofesa SMT Fofo Tu'uina

Foia ni au fesili e uiga i le SMT
fu'a_ulu

E fa'apefea ona galue le ogaumu fa'aola fa'aonaponei?

Ina ia manuia le fa'apipi'iina o vaega fa'apipi'i i luga o le laupapa, e tatau ona tu'u le vevela i le pa'u u'amea solder se'ia o'o lona vevela i se tulaga liusuavai (217°C mo SAC305 solder free lead).O le u'amea vai o le a fa'afefiloi ma pads apamemea PCB ma avea ma fa'afefiloi fa'afefiloi eutectic.O le a fau se sooga so'o malosi pe a māalili i lalo ifo o le mea liusuavai.

E tolu auala e fa'afeiloa'i ai le vevela mai le puna vevela i mea vevela.

  1. Fa'aosoina: O le fa'avevela vevela e tu'u sa'o atu i se vaila'au pe a iai se eseesega o le vevela i le va o itu fa'atasi, e aunoa ma le gaioi o mea.E tupu pe a fegalegaleai ni mea faitino se lua i le vevela eseese.E tafe mai le vevela mai le mea mafanafana i le mea malulu seia o'o uma i le vevela tutusa.
  2. Fa'avevela: O le fa'aliliuina o le vevela e ala i le fa'avevela e faia i foliga o galu fa'aeletise ma fa'asolo i totonu o le itulagi infrared.O le fa'avevela o se auala e fa'afefe ai le vevela e le fa'alagolago i so'o se feso'ota'iga i le va o le puna vevela ma le mea vevela.Ole tapula'a ole fa'avevela ole tino uliuli ole a sili atu le vevela nai lo le tino pa'epa'e.
  3. Convection: O le faʻafefe o le vevela o le faʻaliliuina lea o le vevela mai le tasi nofoaga i le isi e ala i le feʻaveaʻi o sua e pei o le ea poʻo le kasa ausa.O se auala e leai se feso'ota'iga e fa'afefe ai fo'i le vevela.O lo'o galue le ogaumu

Le solder faaonaponeitoe tafe le ogaumufa'aoga manatu o le fa'avevela ma le fe'avea'i fa'atasi.O le vevela e fa'auluina e le elemene vevela sima ma fa'avevela infrared, ae e le tu'uina sa'o i se PCB.O le vevela o le a faʻafeiloaʻi muamua i se faʻatonuga vevela e faʻamalieina ai le vevela.O le a feulaina e se ili fa'afefete le ea vevela i se potu i totonu.O le PCB taulaʻi e mafai ona maua le vevela tumau i soʻo se nofoaga.

 


Taimi meli: Iul-07-2022